HOLY MOLY & THE CRACKERS – TAKE A BITE

Folk, indie rock, blues, ballads en psychedelische funrockliedjes zijn de gebruikelijke ingrediënten voor de platen van het in 2011 opgerichte Britse zestal dat zich onder de naam ‘Holy Moly & The Crackers’ doorheen het muzikale landschap begeeft. Met Newcastle Upon Tyne als permanente thuishaven hebben zangeres en violiste Ruth Patterson, zanger, gitarist en trompettist Conrad Bird, accordeoniste Rosie Bristow, gitarist en keyboardsspeler Nick Tyler, bassist Jamie Shields en drummer Tommy Evans voor hun band op korte tijd een uitgebreide fanbasis weten te veroveren.

Hun muziek leverde hen in de vakpers vergelijkingen op met de sound van o.a. ‘The B52s’, ‘Artic Monkeys’ en vooral Gogol Bordello. Het definitieve bevestigen van hun reputatie moet ‘Holy Moly & The Crackers’ echter nu gaan doen met hun derde volwaardige studioplaat “Take A Bite”, de opvolger voor hun in 2017 verschenen plaat “Salem” en hun debuutalbum “First Avenue” uit 2012.

De eerste single uit deze nieuwe plaat is het op de video te beluisteren poppy nummer “All I Got Is You” waarmee het album ook van start gaat. Albumproducer Matt Terry heeft het zestal de volledige vrijheid gegeven om zich op de elf nummers van dit album uit te leven en dat doen ze dan ook met volle teugen in nummers als het rockende “Upside Down” en “Kiss Me Before You Go”, het naar sixtiesfolkrock refererende “Can’t Get Enough” en het door stuwende gitaarklanken en dito drumbeats overheerste “Sister”.

Maar ‘Holy Moly & The Crackers’ kunnen ook intimistische liedjes brengen. Op dit album doen ze dat in de enkel door piano en cello begeleide ballad “I’d Give It All” waarin Ruth Patterson haar beste zangkwaliteiten kan demonstreren. De aan Gogol Bordello herinnerende Oost-Europese klanken komen naar voren in de albumtiteltrack “Take A Bite” en in “Naked In Budapest”, terwijl het rockende “Through With Talking” eerder op iets van ‘The Black Keys’ lijkt. Met de zeer dansbare afsluiter “This Little Light” bewijst deze band nog maar eens hoe gevarieerd ze uit de hoek kunnen komen in hun muziek.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Pink Lane Records
distr.: Bertus

video